Dier gevonden

Wees u ervan bewust dat kleine haasjes vaak alleen zijn en nog door hun moeder gevoed worden. U kunt ze dan met rust laten. Haasjes op een onveilige plek en die belaagd worden door vogels, katten en honden vragen wij wel op te pakken. Bij twijfel mag u ons altijd bellen of ons een foto/video sturen. Wilde konijntjes die eenmaal aangeraakt zijn door mensenhanden worden niet meer geaccepteerd door de moeder. Kleine haasjes wel. Babyegels zonder moeder kunnen koud en slap aanvoelen. Dat hoeft niet te betekenen dat het egeltje dood is. Probeer het dier eerst warmte te geven.

Belangrijk is dat u het dier in een doos legt met een handdoek en bij kleine en koude dieren ook een warme kruik of een limonadefles gevuld met warm water. Geef het dier niets te eten of te drinken en bel zo spoedig mogelijk voor advies en hulp met onze opvang. Pas op dat het dier geen ontsnappingsmogelijkheden heeft of zich kan bezeren.

Het is belangrijk dat het dier zo spoedig mogelijk kan beginnen met de juiste voeding. Een dier moet daarvoor eerst goed op temperatuur zijn. Hoe langer het duurt voordat het dier specialistische en intensieve zorg krijgt des te kleiner zijn overlevingskansen.

Aangezien wij onze tijd hard nodig hebben om de dieren alle goede zorg te bieden vragen wij u de dieren persoonlijk bij ons langs te brengen. Indien dit niet mogelijk is kunt u vragen of de dierenambulance bereid is het dier naar ons toe te brengen. Wij ontvangen graag vooraf een telefoontje als u een dier bij ons komt brengen.